Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaikeavammaisen tytön äiti mielipidekirjoituksessa: Omaishoitajat muistetaan vain vaalipuheissa

Hallitus kaavailee leikkaavansa vammaisilta yhteensä 61 miljoonaa euroa, kirjoittaa Paula Keto HS:n mielipidesivuilla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen vakavasti sairaan ja vaikeavammaisen tytön äiti ja omaishoitaja. Lapseni käy päivähoidossa monivammaisten lasten päiväkotiryhmässä. Näin ollen pystyn työskentelemään osa-aikaisesti. Onnekseni minulla on myös ihana työpaikka ja joustavat työajat, muuten tuskin pystyisin käymään töissä.

Hallitus kaavailee leikkaavansa vammaisilta yhteensä 61 miljoonaa euroa. Yhtenä leikkauskohteena ovat vammaisten lasten päivähoidon maksuttomuus kuntouttavana päivähoitona ja päiväkotikuljetukset.

Monet vammaiset lapset joutuvat päivähoitoon kauas kotoaan, niin myös meidän tapauksessamme. Jos päiväkotikuljetukset invataksilla lopetetaan, tämä saattaa estää lapsen menemisen päiväkotiin kokonaan ja samalla myös vanhemman työssäkäynnin. Tästä saatava säästö on kunnille hyvin pieni, mutta tilanne on katastrofaalinen vammaisten lasten perheille, joilla on muutenkin vaikeaa jaksamisen ja talouden kanssa.

Tämän lisäksi esimerkiksi sairaankuljetuksen maksukatto on neljässä vuodessa noussut noin 150 eurosta 300 euroon. Viime vuonna ambulanssikyyti maksoi 16 euroa, tänä vuonna 25 euroa. Myös poliklinikkamaksuihin on tulossa iso korotus, ja lääkekattoa on nostettu.

Kaikki nämä leikkaukset kurittavat sairaiden ja vammaisten lasten omaishoitajia. Hallitusta ei kiinnosta. Kauniit sanat omaishoitajista alkavat taas ennen vaaleja.

Paula Keto

vanhempi konsultti, geologi

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat