Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HSL on sitoutunut pyöräilyn edistämiseen

Erityisten pyörävaunujen hankinta ei kuitenkaan suju aivan käden käänteessä, sillä kalustohankinnat ovat suuria investointeja.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pasi Majasaari toivoi (HS Mielipide 19.2.) polkupyöräilyn ja joukkoliikenteen yhdistämiseksi lisää pyöräpaikkoja HSL-alueen raideliikenteeseen. Pyörien kuljetus on nyt rajattu ruuhka-aikojen ulkopuolelle, ja pyörän voi ottaa mukaan ainoastaan metroon ja lähijunaan. Poikkeuksena ovat taittopyörät, jotka soveltuvat kuljetettaviksi kaikissa joukkoliikennevälineissä ajasta riippumatta.

Pyöräilyn ja joukkoliikenteen yhdistämiseksi tehdään jatkuvasti töitä, ja siinä otetaan edistysaskel tulevana kesänä, kun Helsinkiin tulee 500 kaupunkipyörää. Pyörille on suunnitteilla myös runsaat 8 000 uutta liityntäpysäköintipaikkaa Helsingin seudulle seuraavien kymmenen vuoden kuluessa sekä lukuisia laadukkaita yhteyksiä. Pyörällä pääsee siis jo lähitulevaisuudessa entistä paremmin lähiasemalle, jonne pyörän voi jättää päivän ajaksi turvallisesti parkkiin. Jos määränpää on Helsinki, matkaa voi jo ensi kesänä jatkaa kaupunkipyörällä.

Keskusta-alueilla tehtävät matkat ovat usein lyhyitä, ja siellä pyörä on myös usein nopein tapa liikkua. Suurin tarve pyöränkuljetusvaunuille olisikin lähijunissa, joissa matkan keskipituus on 11 kilometriä. Erityisten pyörävaunujen hankinta ei kuitenkaan suju aivan käden käänteessä, sillä kalustohankinnat ovat suuria investointeja – sekä vuosissa että euroissa mitattuna. Nyt ei ole käytössä ylimääräisiä vaunuja, joita voisi yhdistää lähijuniin pyöriä varten. Pyörävaunuja joudutaan siis odottamaan vielä tovi.

Kestävien kulkutapojen edistäminen on kirjattuna tavoitteena kuntien yhteisessä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmassa (HLJ 2015), ja myös HSL on sitoutunut käytännön toimiin pyöräilyn ja joukkoliikenteen saumattomien matkaketjujen puolesta.

Tapani Touru

vt. ryhmäpäällikkö, HSL

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat