Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiemaksu olisi taas uusi vero autoilijoille

Autoilijoiden maksamat rahat tuntuvat riittävän jokseenkin kaikkeen muuhun paitsi alkuperäiseen tarkoitukseensa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suvi Rihtniemi ja Sini Puntanen puolustivat (HS Mielipide 22.2.) Helsinkiin suunniteltuja tiemaksuja. Kun sanan tiemaksu tilalle vaihdetaan sana autovero, päästään totuuden alkulähteille.

Yli 50 vuotta sitten köyhässä Suomessa pantiin uudet autot ”tilapäiselle autoverolle”. Tarkoituksena oli pitää valuutta-asiat hallinnassa ja käyttää veron tuotto liikenneverkon kehittämiseen. Ehkä aluksi niin kävikin, mutta kaikki tietävät, missä nyt mennään.

Vaikka autoilijoita on autoveron lisäksi muistettu autoverosta kannettavalla arvonlisäverolla, käyttövoimaverolla (dieselvero), ajoneuvoverolla (tilapäinen käyttömaksu) ja maailmanennätysluokan sakoilla sekä polttoaineveroilla, autoilijoiden maksamat rahat tuntuvat riittävän jokseenkin kaikkeen muuhun paitsi alkuperäiseen tarkoitukseensa. On suoranainen häpeä, että kansallisomaisuutemme annetaan ränsistyä nykyvauhtia.

On lapsellista uskoa, että jos Helsingin seudulle määrättäisiin tiemaksut, ne pysyisivät kovin pitkään ehdotetun suuruisina. Yhtä lapsellista on kuvitella, että rahat jollain aikavälillä pysyisivät korvamerkittynä liikennehankkeisiin.

Peter Geitel

eläkeläinen, Lahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat