Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotimaisen työn suosiminen kannattaa

Suomalaisen työn arvostaminen ei tarkoita ulkomaisten investointien vastustamista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mikael Jungner esitti HS:n mielipidesivuilla (21.2.), että ”suosi suomalaista” -ajatus suistaisi meidät ostamaan joko kalliimpaa tai huonompaa vain siksi, että tuote on valmistettu kotimaassa. Tutkimuksemme mukaan suomalaisten ostopäätöksiin vaikuttaa eniten tuotteen laatu ja toiseksi eniten sen työllistävä vaikutus.

Kuluttajat eivät siis ole valmiita tinkimään laadusta, vaikka työllistävän vaikutuksen merkitys ostopäätöksissä onkin lisääntynyt. Pidämme hyvänä sitä, että kuluttajat ovat ryhtyneet pohtimaan kulutusvalintojensa vaikutusta työllisyyteen.

Huomionarvoista on, että yli 70 prosenttia kuluttajista olisi valmiita maksamaan vähintään 10 prosenttia enemmän suomalaisesta tuotteesta tai palvelusta. Kuluttajat ovat valmiita maksamaan kuitenkin vain laadukkaista tuotteista ja palveluista.

Tämän ei toki pidä tarkoittaa sitä, että suomalainen tuote olisi aina kalliimpi tai että siitä pitäisi lähtökohtaisesti maksaa enemmän. On kuitenkin totta, että suomalaisten yritysten on joillakin aloilla vaikea kilpailla hinnalla. Tällöin kilpailuetu muodostuu jostakin muusta osa-alueesta, kuten laadusta, palvelusta, brändistä, kestävyydestä ja turvallisuudesta.

Ulkomaisista investoinneista olen Jungnerin kanssa samaa mieltä. Suomeen kaivataan niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin investointeja. Suomalaisen työn arvostaminen ei tarkoita ulkomaisten investointien vastustamista, sillä ne vahvistavat osaamistamme, työllisyyttämme ja kilpailuasemaamme.

Ulkomaisten investointien eteen on panostettava pitkäjänteisesti vastedeskin, sillä ne tuovat verotuloja ja luovat Suomeen uutta työtä, jota kipeästi tarvitsemme.

Menestyksen lähtökohtana on uudistumiskykyinen ja ylpeästi kansainvälinen suomalainen työ, jonka tuottamat tuotteet ja palvelut käyvät kaupaksi niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Suomalaisen työn suosiminen ei ole pois keneltäkään.

Tero Lausala

toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat