Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo ei vastusta kaupunkibulevardeja

Espoon kaupunginhallituksen yksimielisesti hyväksymä lausunto nostaa esiin jatkosuunnittelussa huomioitavia asioita.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin bulevardeja koskevassa uutisessa (HS Kaupunki 24.2.) väitettiin Espoon vastustavan Helsingin bulevardisuunnitelmia.

Kaupunginhallituksen yksimielisesti hyväksymä lausunto ei kuitenkaan vastusta bulevardeja vaan nostaa esiin jatkosuunnittelussa huomioitavia asioita.

Lausunnossa todetaan muun muassa, että jos bulevardisointiin huolellisen selvitystyön seurauksena päädytään, siinä tulee edetä hallitusti ja pienin askelin, jotta ruuhkautuvan ja katuverkolle siirtyvän liikenteen aiheuttama terveys- ja turvallisuushaittojen kasvu vältetään.

Bulevardisoinnin vaikutus seudulliseen liikennejärjestelmään on suuri. Kyse on koko seudun liikenteen sujuvuuden lisäksi kustannuksista.

Helsingin sisääntuloväylien bulevardisointi edellyttää myös naapurikaupunkien joukkoliikenteen parantamista ja luo paineita liityntäpysäköinnin lisäämiseen. Näitä on suunniteltava kokonaisuutena, ja kustannukset on jaettava seututasolla oikeudenmukaisesti.

Espoon lausunnossa todetaan, että muutokset tulisi käsitellä osana valtion ja seudun yhteistä suunnittelua ja että bulevardisoinnilla saavutettavia maankäyttöhyötyjä tulisi käyttää myös joukkoliikenteen kehittämiseen.

Viihtyisä, houkutteleva ja kilpailukykyinen Helsingin seutu on koko metropolialueen ja Suomen etu. Tarvitsemme nykyistä tiiviimpää kuntarajat ylittävää yhteistä maankäyttösuunnittelua ja myös valtiolta ymmärrystä siihen, että moottoritiet eivät kuulu viihtyisään kaupunkiin.

Tiina Elo

kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja (vihr)

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat