Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lippuni hinta nousee roimasti

Työmatkani lisäksi matka moniin kunnallisiin palveluihin tulee olemaan kalliimpi kuin muilla helsinkiläisillä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sähkön ja kaasun siirtohintojen korotukset ovat herättäneet keskustelua. HSL:n tulevasta vyöhykeuudistuksesta aiheutuvat hinnankorotukset eivät sen sijaan ole saaneet ministereitä liikkeelle. Kuten Carunalla ja Auroralla, myös HSL:llä on monopoliasema. Lisäksi HSL:n hallitusta velvoittavat kuntapäättäjiä koskevat lait – muun muassa kuntalaisten yhdenvertaisesta kohtelusta.

Vuonna 2017 uusi hinnoitteluperiaate lähes kaksinkertaistaa Östersundomissa asuvien Helsingin sisäisten lippujen hinnat muiden helsinkiläisten lippujen hintoihin nähden. Oma 15 kilometrin työmatkani Östersundomista Vallilaan vaatii tulevaisuudessa ABC-vyöhykelipun, joka nykyisillä hinnoilla tarkoittaisi kausilipun hinnannousua 50 eurosta 90 euroon kuukaudessa. Kolmen hengen perheessämme se tarkoittaisi korotusta 150 eurosta 270 euroon kuukaudessa.

Työmatkani lisäksi matka moniin kunnallisiin palveluihin tulee olemaan kalliimpi kuin muilla helsinkiläisillä. Lapseni koulumatka Helsingissä tulee maksamaan muiden koululaisten matkaa enemmän.

Helsingillä on vastuu järjestää palveluni. Vaikka HSL:lle on annettu velvoite kuntien välisen julkisen liikenteen järjestämisestä, se ei voi olla painavampi kuin asukkaiden perusoikeuksien toteutuminen kunnassa. Miksi tämä ei kiinnosta päättäjiä?

Anni Laakso

Östersundom, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat