Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fimeassa tarvitaan nyt työrauha

Tiettyyn rajaan asti on ymmärrettävää, että paikalliset kansanedustajat ja muut toimijat ajavat oman alueensa asiaa. Sitä ei kuitenkaan ole syytä tehdä hinnalla millä hyvänsä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ismo Vornanen arvosteli (HS Mielipide 19.2.) Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean johtoa ministeri Liisa Hyssälän (kesk) alueellistamispäätöksen mitätöinnistä.

Arvostelijoiden olisi syytä ymmärtää, että Fimean johdon ensisijainen tehtävä ei ole huolehtia viraston pakkosiirrosta Kuopioon vaan taata toimiva lääkevalvonta ja lääketurvallisuus.

Siinä Fimean johto on erittäin vaikeasta alueellistamispäätöksen jälkeisestä tilanteesta huolimatta onnistunut. Olisi toivottavaa, että asiattomat ja rajut hyökkäykset Fimean johtoa ja henkilökuntaa vastaan lopetettaisiin.

Tiettyyn rajaan asti on ymmärrettävää, että paikalliset kansanedustajat ja muut toimijat ajavat oman alueensa asiaa. Sitä ei kuitenkaan ole syytä tehdä hinnalla millä hyvänsä. Fimean pakkosiirto ja lääkevalvonnan ajaminen uusiin vaikeuksiin ei palvele kenenkään etua.

Viime aikoina on kohuttu suomalaisia vahingoittavista päätöksistä, kun ulkomaiselle pääomasijoittajalle myyty Caruna on nostanut sähkönsiirtohintoja. Soisikin päättäjien selvittävän ja myös ymmärtävän hieman paremmin päätöstensä vaikutukset. Fimean tapauksessa on ollut alusta asti selvää, että sen kaltaisen asiantuntijaviraston siirtäminen toiselle puolelle maata on mahdotonta aiheuttamatta korvaamatonta vahinkoa.

Hyvin toimiva Fimea rahoittaa lähes täysin itse toimintansa. Etenkään nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ei luulisi olevan tarvetta eikä halua ajaa tällaista valtion virastoa uusiin vaikeuksiin. Valtiolla on rahareikiä riittävästi ilman, että niitä itse hankitaan ehdoin tahdoin lisää.

Fimean johto on onnistunut vakauttamaan lääkeviraston toiminnan monipaikkaisena virastona, joka voi rekrytoida asiantuntijoita laajasti koko maasta. Yhteistyö Helsingin ja Kuopion toimipisteiden välillä sujuu hyvin.

Fimean henkilökunta tarvitsee vihdoin työrauhan. Se on kaikkien suomalaisten etu, myös Kuopion seudulla asuvien.

Teija Laakso

vanhempi erikoistutkija, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat