Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tasa-arvovaltuutettu HS:n mielipidepalstalla: Sukupuolen moninaisuudesta tarvitaan oikeaa tietoa

Jokaisella on oikeus elää oikeaksi kokemassaan sukupuolessa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pidän tärkeänä asiallisen tiedon lisäämistä sukupuolen moninaisuudesta. Kaikki eivät ole sukupuoleltaan yksiselitteisesti naisia tai miehiä, vaan ihmiset ovat sukupuoli-identiteetiltään ja sukupuolen ilmaisultaan moninaisia.

Viime kädessä kysymys on hyvin yksinkertaisesta asiasta, kun puhumme sukupuolten tasa-arvosta. Jokaisella on oikeus elää oikeaksi kokemassaan sukupuolessa. Tasa-arvolaki kieltää syrjinnän sukupuolen, sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisun perusteella. Viranomaiset, koulutuksen järjestäjät ja työnantajat on laissa velvoitettu ehkäisemään ennalta syrjintää. Transihmisten aseman parantaminen on myös osa Suomen kansainvälisen ihmisoikeuspolitiikan tavoitteita. Suomi edistää jokaisen oikeutta itse määritellä oma sukupuolensa ja seksuaalisuutensa.

Kouluilla on merkittävä rooli oikean tiedon jakamisessa ja nuorten tukemisessa. Tutkimukset ja oppilaitostyössä saamamme kokemukset ovat osoittaneet, että nuorten kokema häirintä ja kiusaaminen on hälyttävää. Häirintää kokevat niin tytöt kuin pojat ja erityisesti homo-, lesbo-, bi- ja transnuoret. Kaikilla meillä on vastuu edistää sanoin ja teoin sellaista yhteiskunnallista ilmapiiriä, jossa jokainen voi kokea olonsa turvalliseksi omana itsenään.

Pirkko Mäkinen

tasa-arvovaltuutettu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat