Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentomelu ei saisi estää rakentamista hyville alueille

Lentomelu on jaksoittaista, ja lentokoneiden melutaso laskee koko ajan, kun konetyyppejä uudistetaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaupunkisivuilla (HS 25.2.) kirjoitettiin siitä, kuinka lentomelusäädöksiä pidetään jäykkinä ja turhan sitovina. Olen ihmetellyt samaa jo vuosikymmeniä ja miettinyt, miten kaupunkiamme voi kehittää, jos päättäjien on kaiken aikaa rajoitettava rakentamista muuten erinomaisille tonteille. Onko oikeita syitä lyödä kapuloita rattaisiin?

Perheemme on asunut Suur-Kivistön alueella pahimman lentomelukäyrän alla yli kolme vuosikymmentä. Talomme on rakennettu vuonna 1932, ja siinä on alkuperäiset ikkunat sekä ikkunanpokat, ilman mitään uusia äänieristyksiä. Kukaan meistä ei ole kärsinyt lentomelusta, ja lapsistamme on kasvanut tasapainoisia ja hyvinvoivia aikuisia.

Koska asumme lentokentän lähellä, meillä on ollut paljon matkustavia yövieraita Suomesta ja ympäri maailmaa. Kaikki ovat sanoneet nukkuvansa hyvin, muutamat jopa paremmin kuin kotonaan.

Meillä sentään kuulee, kun syksyllä lehdet putoavat puista, mutta monilla maaliikennemelualueilla näin tuskin on. Lentomelu on jaksoittaista, ja lentokoneiden melutaso laskee koko ajan, kun konetyyppejä uudistetaan.

Vehkalan aseman lähelle on ilmeisesti suunniteltu ”Vantaan Piilaaksoa”. Aivan sen vierellä on myös mukava asuntoalueemme ja kuihtuva ostoskeskus. Sekin on pelastettavissa, kun tämä alue herätetään uudelleen henkiin. Alueemme on Kivistön keidas: Vantaanjoki ja koski sekä upea luonto ovat vieressä.

Toivomme sydämestämme, että päättäjät löytävät jonkin keinon siihen, että rakennusoikeudet saadaan näillekin todella hyville alueille, jotka liittyvät suoraan tiheästi rakentuvaan Kivistöön ja Kehäradan Vehkalan aseman viereen.

Matti Kolho

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat