Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaiteet lisäävät kanava-alueiden turvallisuutta

Liikennevirasto pyrkii lisäämään kanava-alueiden turvallisuutta sellaisissa kohdissa, joissa liikkuja voisi pudota esimerkiksi sulkukammioon tai joutua liikkuvan sulkuportin väliin puristuksiin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomen kanava-alueet ovat suosittuja nähtävyyksiä ja kesätapahtumien järjestyspaikkoja. Liikennevirastolle on kanava-alueen haltijana tärkeää, että veneilijät, lapsiperheet ja muut alueella vierailijat voivat tutustua kanavaperinteeseen turvallisesti, myös maitse.

Liikennevirasto pyrkii lisäämään kanava-alueiden turvallisuutta sellaisissa kohdissa, joissa liikkuja voisi pudota esimerkiksi sulkukammioon tai joutua liikkuvan sulkuportin väliin puristuksiin.

Liikennevirasto on jo lisännyt alueen turvallisuutta useilla kanavilla. Muun muassa Saimaan vanhan kanavan alueella on käytetty samoja aitamalleja, joita kanavalla on ollut käytössä 1900-luvun alussa.

Viidentoista viime vuoden aikana sulkukanavien toimintaperiaate on muuttunut useilla kanavilla itsepalveluksi. Paikan päällä ei siis enää ole sulkumestaria valvomassa sulutusta eikä maalla liikkuvien kulkemista. Palvelukäyttösuluilla sulkumestari ei ole paikalla talvella eikä kesäisin yöaikaan.

Aidoilla ja kaiteilla pyritään estämään se, ettei kukaan vahingossa putoa kanavaan tai sulkukammioon. Pudotuskorkeus sulkukammion reunalta veteen tai sulussa olevan betonisen kynnyksen päälle voi olla jopa kuusi metriä. Näin on esimerkiksi Varistaipaleen sululla.

Turvallisuutta lisätään rakentamalla suojaavia kaiteita niille paikoille, joissa maalla kulkevat ihmiset voivat joutua putoamisvaaraan tai liikkuvien koneiden vaikutuspiiriin. Kaiteita suunniteltaessa pyritään valitsemaan malleja, jotka sopivat maisemaan, kunnioittavat alueen perinnettä ja täyttävät nykyiset turvallisuusmääräykset.

Tässä työssä Liikennevirasto tekee yhteistyötä Museoviraston kanssa ja myös pyrkii huomioimaan alueen asukkaiden näkemykset.

Kanava-alueilla on viime vuosina sattunut onneksi vain vähäinen määrä onnettomuuksia. Liikenneviraston turvallisuusajattelun mukaisesti emme voi jäädä odottamaan onnettomuuksia, vaan pyrimme tunnistamaan mahdolliset riskit ja vähentämään vaaraa aiheuttavia tekijöitä jo etukäteen.

Tero Sikiö

yksikön päällikkö, sisävesiväylät

Liikennevirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat