Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näönhuollon tuotteissa on eroja, ja hyvä niin

Silmälasilinssiä voi verrata vaikkapa lääkekapseliin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Silmälasien hankintaan liittyvä uutinen (HS 24.2.) saattoi kuluttajien mielissä synnyttää virheellisen kuvan nykyaikaisiin moniteholaseihin liittyvästä tutkimuksesta ja tuotekehityksestä sekä optikkoliikkeiden ammattilaisten osaamisesta.

Uudet moniteholasit tosiasiassa harvoin pyörryttävät viikkoja. Uusiin yksilöllisesti yksittäiselle kuluttajalle räätälöityihin linssiratkaisuihin tottuminen sujuu yleensä huomattavasti aikaisempia moniteholaseja nopeammin. Ongelmia on kuitenkin edelleen joskus – kuitenkin selvästi useammin silloin, kun nykyaikaisista ja ominaisuuksiltaan monipuolisista yksilöllisesti valmistetuista linsseistä vaihdetaan edullisempiin ”tavallisiin” moniteholaseihin.

Usein pulmat voidaan välttää kokonaan, kun hyödynnetään laillistettujen terveydenhuollon ammattihenkilöiden – optikoiden – ja myymälöissä toimivien optisen alan myyjien osaaminen ja valitaan oikeanlaiset linssit. Silmälasilinsseissä on eroja, jotta jokaiselle kuluttajalle löytyy sopiva tuote.

Silmälasilinssiä voi verrata vaikkapa lääkekapseliin. Molempien tuotteiden sisältämiä ominaisuuksia pystyy vain asiantuntija arvioimaan. Kapseli tai linssi saattaa näyttää toiseen vastaavaan verrattuna aivan samalta, vaikka toisen osalta olisi juuri tehty kallis, uraauurtava tutkimus- ja tuotekehitystyö, ja toisen ominaisuudet olisi hiottu huippuunsa jo sata vuotta sitten.

Myös silmälasiostoksilla pätee muiltakin elämänalueilta tuttu peruslogiikka: hinta, ominaisuudet ja käyttötarkoitus kulkevat useimmiten käsi kädessä.

Panu Tast

toimitusjohtaja

Suomen Optinen Toimiala

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat