Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsästyksessä ei tarvita puoliautomaattiaseita

Sotilasaseita muistuttavat puoliautomaattiaseet kuuluvat ainoastaan viranomaisille.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pääkirjoituksen (HS 28.2.) mukaan EU-päätöksiin vaikuttaminen on taitolaji, jossa kannattaa välttää tahatonta mielikuvaa maansa rajoja omilla puoliautomaattiaseillaan puolustavista vapaaehtoisista.

Suomessa on rekisteröityjä ampuma-aseita 1,6 miljoonaa. Ampuma-aseiden määrä on suoraan verrannollinen ampuma-asekuolemiin. Suomessa kuolee asukaslukuun verrattuna unionin jäsenmaista eniten ihmisiä joka vuosi ampuma-aseilla tehdyissä henkirikoksissa, ampuma-aseonnettomuuksissa ja itsemurhissa. Esimerkiksi vuonna 2013 kuoli 177 ihmistä jollakin edellä mainituista tavoista. Useimmiten kuolema oli itseaiheutettu. Ampuma-asekuolemien määrä on lähes sama kuin liikennekuolemien.

Professori Kristian Wahlbeckin mielestä aseiden liian helppo saatavuus on kansanterveydellinen ongelma. Silti ampuma-aseongelmat usein tyrmätään. Suomi ei pysty kohtaamaan ampuma-aseista aiheutuvia yhteiskunnallisia vaikutuksia. Koulusurmia koskevissa keskusteluissa on keskitytty enemmän ampujan psykologiseen tilaan kuin ampuma-aseiden asemaan yhteiskunnassa.

Ampuma-aseisiin liittyvät tapaukset kuuluvat poliisin tavalliseen työhön. Aseiden lukumäärä vaikuttaa poliisin turvallisuuteen. Humalaisten ammuskelut ja ampuma-aseilla uhkailut olivat vuosikymmeniä kestäneen poliisinurani vaarallisimpia tehtäviä, joista selvittiin ehjin nahoin usein ainoastaan hyvällä tuurilla.

Sotilasaseita muistuttavat puoliautomaattiaseet kuuluvat ainoastaan viranomaisille. Metsästyksessä niitä tuskin tarvitaan. EU-päätöksiin vaikuttaminen on taitolaji. Perustelujen tulee olla kestäviä.

Taito Taskinen

Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat