Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus ei arvosta koulutusta

Opintotuen leikkaukset romuttavat Suomen tasa-arvoisen koulutuksen idyllin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ensin hallitus leikkaa yliopistoilta ja nyt myös opiskelijoilta opintotuen supistamisen myötä. Opintolainan osuus kasvaa todennäköisesti huomattavasti nykyisestä.

Nyt täydet 50 tukikuukautta käyttäneellä opiskelijalla on 20 000 euroa opintolainaa, jos hän on nostanut sitä joka kuukaudelta. Ei kuulosta kovin houkuttelevalta tilanteessa, jossa valmistumisen jälkeen edessä on todennäköisemmin työttömyys kuin työllistyminen.

Hallitus pyrkii siis järjestelmällisesti ajamaan suomalaisten sivistystä alas. Tulevaisuudessa sivistys on vain harvojen ja valittujen etuoikeus, sillä kaikilla ei yksinkertaisesti ole varaa kouluttaa itseään. Tämä lisää eriarvoisuutta, joka nakertaa koko yhteiskunnan vakautta.

Hallitus tuntuu vieraantuneen täysin tavallisen kansan elämästä. Ministerit näyttävät elävän tyytyväisinä omassa näköalattomassa kuplassaan, joka ei ole kosketuksissa tosielämään.

Opintotuen leikkaukset romuttavat Suomen tasa-arvoisen koulutuksen idyllin. Vastedes opiskelijat saattavat joutua leipäjonoihin. Näin hallitus näyttää sen, miten vähän se arvostaa sivistystä ja koulutusta. Ihminen on arvokas vain, jos hän on tuottava. Opiskelijat eivät siis ole arvokkaita, koska he eivät valtion näkökulmasta ole tuottavia.

Aino-Kaisa Ahponen

historian opiskelija

Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat