Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhojen ja nuorten köyhien edut ovat yhteisiä

Jos palkkojen ja eläkkeiden yhteys katkaistaan, köyhimmät eläkeläiset putoavat joukolla leipäkaupoista leipäjonoihin ja sossun luukulle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Taitetun eläkeindeksin tuhojen korjaamisesta Marko Junkkari (HS Merkintöjä 25.2.) kirjoitti ”ilmaisena lounaana lasten pöydässä”. Siitähän ei ole kysymys, pikemminkin päinvastoin. Tällaisilla väitteillä köyhä nuoriso ja köyhät eläkeläiset yritetään juonikkaalla taktiikalla ajaa toistensa kimppuun. Ja ökyrikkaat nauravat kulman takana.

Sivistysvaltioissa työpanoksensa loppuun antaneille varataan jälkikäteen maksettavalla palkalla eli eläkkeellä mahdollisuus jatkaa säällistä elämää. Elintason noustessa se ei kerta kaikkiaan onnistu muutoin kuin siten, että palkat ja eläkkeet sidotaan toisiinsa indeksillä. Vuodesta 1996 tuosta yhteydestä on jäljellä vain 20 prosenttia.

Nykytilanne osoittaa, että eläkkeiden sitominen kuluttajahintoihin (HS 29.2.) johtaa vain eläkeläisköyhyyteen. Jos palkkojen ja eläkkeiden yhteys katkaistaan, köyhimmät eläkeläiset putoavat leipäkaupoista leipäjonoihin ja sossun luukulle. Keskituloiset eläkeläiset vajoavat vähävaraisten ryhmään. Tästä kehityksestä kärsivät myös nuoret pätkätyöläiset, työttömät ja opiskelijat, kun heidän eläkkeellä olevat vanhempansa ja isovanhempansa eivät voi heitä enää auttaa. Tuloksena on ylisukupolvista köyhyyttä.

Timo Uotila

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat