Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toteutuuko oikeus hyvään hoitoon?

Liian monella työpaikalla ei uskalleta nostaa kissaa pöydälle, kun pelon ja uhkailun – suoranaisen mielivallan – ilmapiiri saa vaikenemaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Turun kaupunginsairaalan suljetuilla psykiatrisilla osastoilla vuosikausia ilmenneet vakavat väärinkäytökset ovat viime päivinä ihmetyttäneet. Potilaiden omaisilla on aiheellisesti herännyt huoli, miten maan muilla psykiatrisilla suljetuilla osastoilla toimitaan.

Yhteiskunta on rakenteellisessa murroksessa, ja myös työelämän hyvinvointi on koetuksella. Liian monella työpaikalla ei uskalleta nostaa kissaa pöydälle, kun pelon ja uhkailun – suoranaisen mielivallan – ilmapiiri saa vaikenemaan.

Lehtitietojen mukaan myös Turun vanhuspsykiatrian suljetulla osastolla yhteisö vaiensi pelolla käytäntöjä kritisoineet tai niihin puuttuneet hoitotyöntekijät.

Samaan aikaan tuskaillaan sosiaali- ja terveydenhuollon väheneviä resursseja, vähätellään hoitohenkilökunnan soveltuvuuskokeita ja etsitään jatkuvasti säästökohteita tehostamalla jo ennestään kuormitettua hoitohenkilöstöä.

On hiljaa alistuttu resurssien puutteisiin ja liian suureen työmäärään. Työntekijöitä on alettu manipuloida tekemään likainen työ itse hokemalla asenteen ja uuden ajattelutavan mantraa.

Silti tosiasia on, että hoitotyö tarvitsee käsipareja, joita ei roboteilla ja ajattelutavan muutoksella pysty korvaamaan. Laatu ei korvaa määrää.

Potilasturvallisuudesta ja asiakkaiden ja potilaiden oikeudesta hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja hyvään kohteluun ei pidä tinkiä.

Alpi Ripatti

mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitaja, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat