Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä työnantajat lupasivat?

Sitoutuvatko yritykset, jotka saavat valtiolta tukea, maksamaan veronsa Suomeen?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Yhteiskuntasopimuksessa haettiin yhteistä näkemystä vallanjaolle ja oikeudenmukaisuudelle. Mediassa on ollut näyttävästi esillä työntekijöille esitetyt vaatimukset ja eri yhteiskuntaryhmien, kuten opiskelijoiden ja eläkeläisten, etujen leikkaukset.

Sen sijaan työnantajien sitoutumisesta Suomen ongelmien ratkaisuun ei ole juuri kerrottu. Erityisesti seuraavat kysymykset askarruttavat.

Sitoutuvatko yritykset, jotka saavat valtiolta tukea, maksamaan veronsa Suomeen? Tämä tarkoittaa, ettei erilaisilla keinoilla piiloteta voittoja veroparatiiseihin eikä keinotekoisilla lainoilla kikkailla emoyhtiöille verovähennyksiä.

Sitoutuvatko yritykset työllistämään niin, että ne eivät vain osakekurssin arvon vuoksi irtisano työntekijöitä tai lakkauta tuottavia yksiköitä?

Sitoutuvatko yritykset siihen, että ne eivät jaa osinkoja tai anna etuisuuksia johtajille tai omistajille samaan aikaan, kun ne irtisanovat työntekijöitä?

Sitoutuuko valtio lopettamaan sellaisten yritysten tukemisen, jotka eivät kanna vastuuta työntekijöistään ja ympäristöstä?

Sitoutuuko valtio siihen, että se perii antamansa tuet takaisin niiltä yrityksiltä, jotka samaan aikaan irtisanovat työntekijöitä, maksavat omistajille osinkoja ja kiertävät veroja?

Juha Selenius

Jämsä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat