Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Testirenkaita ei aina saa liikkeistä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tilastotieteen professori Seppo Laaksonen kysyi (HS Mielipide 2.3.), miksi testattavia renkaita ei hankita satunnaisesti tavallisista rengasliikkeistä. Teoreettisestihan tämä olisi todella hyvä tapa, mutta valitettavasti se ei ole kiinnostavimpien renkaiden, erityisesti talvirenkaiden, osalta yleensä mahdollista.

Reaalimaailmassa testien julkaisemiset tulee sovittaa renkaiden myyntisesonkiin, joka talvirenkaiden osalta sijoittuu alkusyksyyn. Kuitenkin ainoa ajankohta, jolloin renkaita voidaan Suomessa testata, on edellinen kevättalvi, eli käytännössä helmi–maaliskuu.

Tuolloin ei yleensä ole vielä saatavissa tulevan sesongin uutuustuotteita tavallisista rengasliikkeistä. Juuri uutuudethan kiinnostavat kuluttajia eniten.

Missään tapauksessa ei ole syytä lähteä tutkimaan ja mittailemaan menneisyyttä. Vaihtoehdoksi jää siis renkaiden hankkiminen suoraan maahantuojalta tai valmistajalta.

Testaajan ammattitaidosta, koulutuksesta ja kokemuksesta riippuu, huomaako hän, jos tuotteissa on vedätystä johonkin suuntaan.

Matti Järvi

entinen toimittaja ja rengastestaaja, autoinsinööri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat