Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Johdon ja arkityön välillä on kuilu

Näyttäisi siltä, että ensiarvoisten aatteellisten yhdistysten hallitusvallan käyttäjät ovat suurin osin työelämästä pois siirtyneitä entisiä yritysjohtajia.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Media uutisoi kilvan työntekijöiden kiusaamisesta. Pörssiyhtiöt jäävät kiinni tuotteittensa testihuijauksista. Esiin pulpahtaa myös rakenteellisesta korruptiosta kieliviä paljastuksia.

Työn tekemisen murroksessa vahingollisen toiminnan arviointi painottuu julkiseen ja yksityiseen sektoriin. Samaan aikaan niin sanotun kolmannen sektorin merkitys palveluntarjoajana korostuu esimerkiksi yhteiskunnan elintärkeiden palvelujen tuottajana.

Näyttäisi siltä, että ensiarvoisten aatteellisten yhdistysten hallitusvallan käyttäjät ovat suurimmalta osin työelämästä pois siirtyneitä entisiä yritysjohtajia. Heidän ihmistenkäsittelytaitonsa eivät välttämättä juontuisi asiantuntijoiden johtamisen parhaista käytännöistä vaan pikemminkin perusteollisuuden yksinkertaisista työsuorituksista.

Edellisessä korostuu ihmisten, jälkimmäisessä taas asioiden johtaminen.

Tilanteessa, jossa luottamustehtävästä maksettava korvaus on vaatimaton mutta vuosikymmeninä kehittynyt yhteistyöverkko suosiollinen, hallitusjohdon ja arkityön välille saattaa syntyä kyräilyn ja epäluulon epäterveitä toimintatapoja edistävä kuilu.

Yleishyödyllisten yhteisöjen hallitusten jäseniä tulisikin arvioida kriittisesti kansalaisten hyvinvoinnille keskeisten palveluiden tarjoajia valittaessa.

Pekka Kurvinen

kauppatieteiden tohtori

johdon konsultti, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat