Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsähallituslain uudistus herättää syvää huolta

Lainvalmistelun viime metreillä mukaan on yritetty hivuttaa muutoksia, jotka uhkaisivat vakavasti Metsähallituksen luontopalveluja.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Metsähallituslaista on keskusteltu julkisuudessa runsaasti. Metsähallitus vastaa Suomen kansallisomaisuudesta, sillä se hallinnoi kolmannesta maamme pinta-alasta. Nyt kyse on yksinkertaistettuna siitä, että Metsähallitus halutaan muokata kovalla kiireellä uuteen uskoon.

Hallituksen esityksen mukaan Metsähallituksen metsien hakkuuliiketoiminta tulisi yhtiöittää. Yhtiöittäminen ei sinällään olisi merkittävä muutos nykyiseen suomalaisen luonnon kannalta. Yhtiöittämisen lisäksi lakiesityksessä on kuitenkin paljon kohtia, jotka toteutuessaan voisivat olla tuhoisia luonnon ja virkistyskäytön kannalta. Lainvalmistelun viime metreillä mukaan on yritetty hivuttaa muutoksia, jotka uhkaisivat vakavasti Metsähallituksen luontopalveluja.

Päätös metsähallituslaista aiotaan tehdä maaliskuun puoliväliin mennessä. Viestimme on yksinkertainen: Jos lakiesitys halutaan saattaa aiotussa aikataulussa maaliin, yhteiskunnallisesti kestävä ratkaisu on tehdä ainoastaan Metsähallituksen metsätalouden yhtiöittämistä koskevat muutokset.

Mikäli yhtiöittämiseen päädytään, on taattava valtion säilyminen omistajana myös pitkällä aikavälillä sekä julkisuusperiaatteen noudattaminen. Johtamisjärjestelmän uudistaminen ja muut nykyiseen lakiin ehdotetut muutokset vaativat huolellisen lainvalmistelun ja kansalaisten kuulemisen.

Liisa Rohweder

pääsihteeri, WWF Suomi

Risto Sulkava

puheenjohtaja, Suomen luonnonsuojeluliitto

Ilkka Mäkelä

toiminnanjohtaja, Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö

Eki Karlsson

toiminnanjohtaja, Suomen Latu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat