Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnish Baby Boxia ei saa myydä ulkomaille –annammeko Ruotsin omia tämänkin tuotteen?

Äitiyspakkaus on loistava vientituote. Seisommeko me taas tumput suorina?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Avataanpas äitiyspakkaus
Avataanpas äitiyspakkaus
Nännivoide pääsi jatkoon, purulelu ei. Mitä muita muutoksia vuoden 2016 äitiyspakkaus sisältää? Toimittaja: Heidi Lämsä, kuvaus ja leikkaus: Terhi Liimu, grafiikka: Boris Stefanov. Musiikki: Kevin MacLeod (incompetech.com) - Scheming Weasel

Media suitsuttaa kunniaa suomalaiselle äitiyspakkaukselle. Suomalainen äitiyspakkaus on maailmassa ainutlaatuinen ja sille riittäisi ulkomailla kysyntää.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n äitiyspakkauksesta kertovaa juttua on jaettu sosiaalisessa mediassa yli miljoona kertaa. Suomen suurlähetystöt ovat saaneet tilata äitiyspakkauksia esittelykäyttöön, ja 40 lähetystöä on tarttunut tilaisuuteen. Eniten kiinnostusta äitiyspakkauksiin on Japanissa ja seuraavaksi eniten Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Hienoa, mutta sitten tulee se mutta: ”Äitiyspakkauksesta ei voi tehdä varsinaista vientituotetta, sillä se kuuluu sosiaalietuna suomalaiseen sosiaaliturvaan.”

Miksei voi tehdä? Seisommeko taas tumput suorina ja housut kintuissa ja ihailemme omaa napaamme?

Kuinka suomalainen lainsäädäntö voi estää tuotteen viennin, jolla on ilman mitään ponnistelujakin jo satojen miljoonien ihmisten potentiaalinen kohderyhmä maailmassa?

Annammeko Ruotsin omia tämänkin tuotteen, kuten se on jo tehnyt saunalle? Ruotsi on omimassa meiltä joulupukinkin.

Suomi-brändiä on tuputettu maailmalle miljoonilla euroilla laihoin tuloksin. Tässä meillä olisi brändituote vailla vertaa: Finnish Baby Box (FBB). Sille ei voi saada patenttia, mutta alkuperäsuojan kylläkin. Eikös Champagnella ja kalakukollakin ole sellainen?

Äitiyspakkauksen viennistä kuihtunut valmisvaateteollisuutemme ja pakkausteollisuutemme saisivat uutta potkua.

”Pois voihke ja itkun hyrske, käy työhön ja toimintaan! Pois hento ja toivoton tyrske, ei viel’ ole kuolema maan!”

Näillä laulun sanoilla Suomen miehet ja naiset, pankaa start up -yrityksiä heti pystyyn, ei siihen tarvita yhteiskuntasopimusta!

Tapani Riekkinen

ekonomi, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat