Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väkevät oluet ovat mietoja maukkaampia

Toivoisin väkevien oluiden myynnin olevan mahdollista ruokakaupoissa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pekka Reinikainen kysyi (HS Mielipide 2.3.), onko väkevien oluiden ja siidereiden maku parempi kuin mietojen. Tähän voi vastata kyllä, pienin varauksin.

Ruokakaupoissa oleva oluiden alkoholimäärän rajoitus on tietyllä tavalla mielivaltainen, eikä se liity oluen tuotantoprosessiin millään tavalla, pikemminkin päinvastoin. Panimoissa oluet laimennetaan ruokakauppakelpoisiksi.

Pienpanimoiden mahdollisuudet saada oluensa laajaan myyntiin ruokakauppoihin ovat erittäin heikot, joten niillä ei ole tarvetta keinotekoisesti alentaa oluidensa väkevyyttä.

Saman asian voi myös todeta vierailemalla olutravintolassa. Niiden valikoimista löytyy toki mietoja oluita ja myös alkoholittomia oluita, mutta valtaosa valikoimissa olevista oluista on ruokakaupassa myytäviä oluita huomattavasti väkevämpiä.

Itse toivoisin väkevien oluiden myynnin olevan mahdollista ruokakaupoissa, koska silloin kauppojen olisi mahdollista halutessaan tukea kotimaista kasvavaa pienpanimoteollisuutta.

Mikäli väkevien oluiden verotukseen ei puututtaisi, niiden hinta pysyisi huomattavasti korkeampana kuin miedompien oluiden. Näin ollen väkevämpien alkoholijuomien helpomman saatavuuden aiheuttamat mahdolliset terveyshaitat tuskin olisivat kovinkaan merkittäviä, sillä alkoholin ongelmakäyttäjät tuskin olisivat valmiita maksamaan hieman väkevämmästä oluesta huomattavasti korkeampaa hintaa, vaikka se maistuisikin paremmalta.

Jussi Taimiaho

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat