Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulutus­säästöt on vietävä loppuun asti

Helsingin yliopiston laitokset voisi hajasijoittaa muihin valtakunnan yliopistoihin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kun hallitus on nyt päättänyt säästää sekä yliopistojen menoista että opiskelijoiden tuista, niin jotain on tehtävä, jotta opiskelijat pystyisivät opiskelemaan.

Esitän seuraavaa: Koska asumiskustannukset ja eläminen ovat nimenomaan Helsingissä tavattoman korkeita, pitäisi Helsingin yliopiston laitokset hajasijoittaa muihin valtakunnan yliopistoihin. Esimerkiksi Oulussa on korkeatasoista arkkitehtuurin opetusta, Jyväskylässä ja Joensuussa historian opetusta, Kuopiossa on panostettu lääketieteeseen. Kun Helsingin yliopiston osaaminen liitetään näihin jo hyvin menestyneihin laitoksiin, Suomeen syntyy todellisia huippuja.

Asumiskustannukset ovat muualla Suomessa paljon halvempia, samoin liikkuminen paikasta toiseen sujuu usein polkupyörällä. Pienemmälläkin opintotuella tulee toimeen.

Lisäetua syntyy siitä, että Helsingistä vapautuisi kymmeniätuhansia asuntoja, jolloin vuokrataso laskisi. Näin ammattitaitoiset Sari Sairaanhoitaja, Leena Lähihoitaja ja Liisa Lastentarhanopettaja saisivat edullisia asuntoja ja pystyisivät hoitamaan Helsingin vanhuksia ja lapsia. Eikä tarvitsisi rakennuttaa niitä opiskelija-asuntoja.

Eiköhän hoideta tämäkin asia kuntoon ennen hallituskauden loppua.

Auli Patjas

filosofian maisteri, Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat