Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työnantaja voi tukea kestävää liikkumista

Kestävän liikkumisen edut ovat imagotekijä ja rekrytointivaltti.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Panostus kävelyyn, pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen mahdollistaa kestävien kulkumuotojen käytön erityisesti työmatkoilla. Helsingin seudun yritysraportin mukaan pian jopa kaksi kolmasosaa seudun työpaikoista sijaitsee raideliikenteen läheisyydessä. Liityntäpysäköinti sekä ensi kesänä käyttöön otettavat kaupunkipyörät tukevat osaltaan monipuolisia liikkumisvalintoja.

Työnantaja voi tehdä kestävästä työmatkaliikkumisesta houkuttelevamman esimerkiksi tarjoamalla työntekijöille joukkoliikenteen työsuhdematkalippuja, kannustamalla kimppakyyteihin tai hyödyntämällä yhteiskäyttöautoja, huolehtimalla työpaikan sosiaalitiloista sekä panostamalla laadukkaaseen pyöräpysäköintiin.

Yritysten pysäköintipolitiikat vaatisivat nekin tuuletusta. Maksuton pysäköintipaikka on työnantajan monille tarjoama rahan arvoinen etuus. Järkevämpää olisi tukea kestävää liikkumista silloin, kun se on mahdollista. Tarpeettomien parkkipaikkojen vähentämisellä voidaan saada aikaan myös huomattavia taloudellisia säästöjä.

Suomessa on käynnissä liikenteen murros, jossa liikkuminen nähdään yhä enemmän palveluna. Työnantajan kannattaakin pohtia, millaista liikkumiseen liittyvää palvelua se haluaa tarjota työntekijöilleen. Kestävän liikkumisen edut ovat myös imagotekijä ja rekrytointivaltti.

Työnantajan on hyvä muistaa lisäksi terveyteen liittyvät hyödyt. Tutkimusten mukaan 2–3 kertaa viikossa liikkuvalla ihmisellä on 4,5 päivää vähemmän sairauspäiviä vuodessa kuin enintään kerran viikossa liikkuvalla.

Sara Lukkarinen

Helena Suomela

kestävän liikkumisen

asiantuntijoita, Motiva Oy

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat