Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisten huono itsetunto pilaa kaiken

Kun ruotsalainen innostuu ja sanoo, että tätä pitää kokeilla, suomalainen sanoo, että ei kannata, ei tästä kuitenkaan mitään tule.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Miksi Suomessa aina vain sotkeudutaan lillukanvarsiin eikä saada kaupallistettua ja vietyä ulkomaille keksintöjä, jotka kiinnostavat muualla maailmassa? Näitä ovat äitiyspakkaus, neuvolatoiminta, lumiosaaminen, terveellinen ruoka, kuten ruisleipä, mikseivät myös avantouinti ja sauvakävely.

Miksi vain valitetaan ja voivotellaan työttömyyttä, nuorisotyöttömyyttä ja julkisen terveydenhoidon ongelmia, mutta ei haeta oppia niistä maista, joissa nämä ongelmat on saatu ratkaistua?

Aina vedotaan byrokratiaan ja säädöksiin ja todetaan, että ei voi mitään – ja annetaan ruotsalaisten hoitaa pisteet kotiin. Johtuuko tämä huonosta kansallisesta itsetunnosta ja kielteisestä asenteesta? Kun ruotsalainen innostuu ja sanoo, että tätä pitää kokeilla, suomalainen sanoo, että ei kannata, ei tästä kuitenkaan mitään tule.

Ei Suomea saada nousuun tyhjillä hokemilla, joissa toistuvat mantrat visio, missio, strategia ja innovaatio, vaan terveellä järjellä ja oikealla tekemisellä. Byrokratia ei saa olla este hyvän idean toteuttamiselle. Säännöt ovat ihmisten tekemiä, niitä voi muuttaa.

Eva Sundgren

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat