Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äitiyspakkauksessa kiinnostavinta on idea

Maailmalla ihaillaan sitä, että jokainen perhe saa maksutta pakkauksen ja että pakkaus on saanut naiset terveydenhuollon piiriin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mielipidesivulla on kirjoitettu, että äitiyspakkauksesta pitäisi tehdä vientituote.

Äitiyspakkaus kiinnostaa maailmalla, mutta tarkemmin katsottaessa siellä ihaillaan nimenomaan äitiyspakkauksen ideaa: sitä, että jokainen perhe saa maksutta pakkauksen ja että pakkaus on saanut naiset terveydenhuollon piiriin, sillä neuvolassa käynti on pakkauksen saamisen ehto. Tällaista järjestelmää onkin alettu viritellä muutamassa muussakin maassa.

Sen sijaan tuntuu epätodennäköiseltä, että ulkomailla haluttaisiin ostaa Suomessa tehtyjä, suomalaisen perhekäsityksen mukaisia vauvatavaroita hintavassa pahvipakkauksessa. Monilla vaateketjuilla on jo nyt omia ”aloituspakkauksiaan” vauvoille.

Jos idea kuitenkin tuntuu hyvältä, eihän Suomen valtion tarvitse toimia asiassa yrittäjänä. En usko, että termiä ”Finnish baby box” on suojattu patentilla, joten siitä vain yritys pystyyn ja myymään sen nimisiä tuotteita! Sisällönkin voi varmasti kopioida Kelan sivuilta ilman seurauksia.

Suomen vientivaltteja on osaamisemme hyvän yhteiskunnan rakentamisessa, ei mikään tavaravalikoima. Tämä näkyy jo Pisa-tutkimuksen inspiroimassa koulutusviennissä. Tätä pääomaa pitäisi vaalia ja tukea sekä edistää sen viemistä ulkomaille.

Outi Tommila

Kerava

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat