Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisin toimintaedellytykset tulee turvata

Valtiontalouden menokehykseen suunniteltu 900 poliisimiehen vähennys on järjetön nykyisessä ja tulevassa turvallisuusympäristössä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kertoi (Kotimaa 7.3.) Lännen Median kyselystä poliisien poliittisesta suuntautumisesta. Uutisessa kerrottiin myös poliisitaustaisten kansanedustajien määrästä eduskunnassa. Jutun mukaan myös edellisellä vaalikaudella (2011–2015) enemmistö poliisitaustaisista kansanedustajista olisi ollut perussuomalaisia. Tämä ei ihan tarkkaan ottaen pidä paikkaansa.

Vuoden 2011 vaaleissa eduskuntaan tuli valittua kolme perussuomalaista poliisia, eli lisäkseni Tom Packalén ja Reijo Hongisto. Kokoomuksessa oli heitä neljä: Pertti Hemmilä, Kalle Jokinen, Kari Tolvanen ja Markku Mäntymaa. Kauden aikana valtasuhde muuttui siten, että EU-vaaleissa Brysseliin valitun Jussi Halla-ahon tilalle tuli poliisitaustainen Mika Raatikainen. Kokoomuksen Markku Mäntymaan menehdyttyä kauden loppuvaiheessa puolueelle jäi kolme poliisitaustaista edustajaa.

Poliisiedustus eduskunnassa on kuitenkin merkityksetön, kun ainakin viime kaudella salissa tuntui olevan 192 muuta poliisitoimen asiantuntijaa, joista suurin osa oli päättämässä muun muassa liikkuvan poliisin lakkauttamisesta. Tuo ”asiantuntijuus” johti sitten liikenneturvallisuuden heikkenemiseen, mistä poliisitaustaiset edustajat jo tuolloin varoittivat.

Sama meno tuntuu jatkuvan nykyiselläkin kaudella. Valtiontalouden menokehykseen suunniteltu 900 poliisimiehen vähennys on järjetön nykyisessä ja tulevassa turvallisuusympäristössä. Joillekin edustajille tuntuu edelleen olevan vaikea käsittää, etteivät poliisitaustaiset edustajat ole ajamassa vain ”poliisien etuja”, vaan poliisin toimintaedellytysten säilyttämistä koko maan sisäisen turvallisuuden vartijoina.

Ismo Soukola

vanhempi konstaapeli

kansanedustaja (ps) 2011–2015

Hämeenlinna

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat