Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nouseeko minunkin matkalippuni hinta?

Jos olen oikein ymmärtänyt, aina olisi ostettava lippu vähintään yhden vyöhykerajan ylitykseen eli vähintään kahden vyöhykkeen alueelle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Anni Laakso kirjoitti (HS Mielipide 27.2.), että HSL:n lipun hinta Helsingin sisällä Östersundomista Vallilaan nousee roimasti vuonna 2017 vyöhykelippuihin siirryttäessä. Laakso joutuu tuolloin ostamaan ABC-vyöhykelipun.

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin aina olisi ostettava lippu vähintään yhden vyöhykerajan ylitykseen eli vähintään kahden vyöhykkeen alueelle.

Me stadilaiset olemme aina huolehtineet siitä, että asumme kalliisti halvimman vyöhykkeen alueella. Jo 1960-luvulla pysyimme ykkösvyöhykkeellä, kun vaihdoimme asuntoa. Sittemmin koko Helsinki oli yhtä vyöhykettä, ja pysyimme kunnan rajan sisäpuolella.

Kuinka käy vuonna 2017, jos köröttelen bussilla vaikkapa Kätilöopistolta Kurviin eli alle kahden kilometrin matkan? Tai kuljen metrolla vain kilometrin mittaiset työmatkat Kalasatamasta Kulosaareen? Onko todella niin, että minun on ostettava kahden vyöhykkeen lippu?

Toivon ymmärtäneeni uuden tulevan vyöhykemaksun perusteet täydellisen väärin.

Tuulikki Lehtinen

Itä-Pasila, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat