Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokemus pitäisi siirtää uusille tekijöille

Olisi luotava porkkanoita, joilla ikääntyneille ammattilaisille korvattaisiin heidän ammatissaan oppimansa erityisosaamisen siirtäminen nuorille työn jatkajille.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nykyisin puhutaan huolestuneina uusien työpaikkojen puolesta. Huoli on yhteinen. Erityisesti se koskee nuoria.

Teknologian ja automatisoinnin edistymisen seurauksena aiemmin käsin tehty yksitoikkoinen työ korvautuu tehokkaammilla roboteilla. Väliin jää kuitenkin runsaasti mahdollisuuksia ja keinoja luoda työtä, jota mitkään koneet eivät voi korvata.

Valtion rahoittama koulutusjärjestelmä on synnyttänyt vuosikymmenten saatossa maahan mittavan osaamispotentiaalin. Tätä osaamista ja tietomäärää tulisi mieluummin aktiivisesti siirtää uusille koulutetuille voimille kuin pyrkiä väen väkisin jatkamaan työn uuvuttaneiden sarkaa. Olisi luotava porkkanoita, joilla ikääntyneille ammattilaisille korvattaisiin heidän ammatissaan oppimansa erityisosaamisen siirtäminen nuorille työn jatkajille. Se olisi koko maan etu ja valtion jo tekemien panostusten siirtoa sukupolvelta toiselle.

Uskon, ettei tekemisen ammattilaisilla olisi mitään sitä vastaan, että he ottaisivat työnantajan suostumuksella oppiinsa vaikkapa puoleksi vuodeksi tai vuodeksi motivoituneen nuoren. Tämä olisi hyvä lopetus ammatillisesti hoidetulle pitkälle uralle, ja näin turvattaisiin kokemuksen ja tiedon jatkuvuus. Yhteiskuntasopimus ei huomioi tällaista maallikon mielestä selkeää nuorten työllistämistä edistävää vaihtoehtoa.

Kari Luostarinen

Iisalmi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat