Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tavallista kuluttajaa ei voi unohtaa

Marimekko on pörssiyhtiö, mutta oudoilla ja rumilla vaatteilla ei tavoiteta tavallista kuluttajaa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Marimekon luova johtaja Anna Teurnell hahmotteli (HS Kulttuuri 8.3.) yrityksen tulevaisuuden suuntaa. Hän sanoi, että uuden malliston vaatteet ovat outoja mutta kivoja ja jopa rumia.

Monilla naisilla on pitkä henkilökohtainen marihistoria, kuten minulla. Jo 1970-luvun alun valtiotieteen opiskelijana panostin kalliiseen mutta kestävään tasaraitatrikooseen samettihousujen kanssa pidettäväksi.

On mainiota, että marivaatteet ovat muuttuneet värimaailmaltaan ja silitettävyydeltään käyttökelpoisemmiksi. Samoin panostus verkkokauppaan vaikuttaa onnistuneelta.

Marimekko on pörssiyhtiö, mutta oudoilla ja rumilla vaatteilla ei tavoiteta tavallista kuluttajaa. Ihanuuksia on myytävänä, mutta hinnat ovat nousseet. Keskihintaiset vaatteet näyttävät kadonneen. Lasten vaatevalikoima on supistunut myymälöissä.

Marimekolla on kyllä hyviä esimerkkejä myös käytettävistä ja hinnaltaan sopivista tuotteista. Lentokoneen matkustamoon sopivien kevyen matkalaukun ja Ristomatti Ratian ison olkalaukun yhdistelmä toimi loistavasti viikon Rooman-matkalla. Esimerkiksi 90-vuotiaan äitini palvelutalon tuolijumpassa oli kolmella mummolla pitkähihainen maritasaraita.

Anneli Pehkonen

valtiotieteiden maisteri, Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat