Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vika on rakenteissa, ei ihmisessä

Sosiaalipalveluita tarvitsevan on oikeus saada lain määrittelemät palvelut eikä hänen kuulu miettiä sosiaalihuollon rahoituksen riittävyyttä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kolme sosiaalityön opiskelijaa kirjoitti (HS Mielipide 7.3.), että monet ihmiset uskovat sosiaalihuollon kassan olevan pohjaton. Opiskelijat olivat huolissaan toimeentulotukiasiakkuuden periytymisestä sukupolvelta toiselle.

Jaamme huolen ylisukupolvisesta toimeentulotuen tarpeesta, mutta sosiaalityön ammattilaisina ihmettelemme kirjoittajien näkökulmaa. Toimeentulotukiasiakkuuden jatkuminen sukupolvesta toiseen ei ole yksilön valinta. Toisin kuin kirjoituksessa annettiin ymmärtää, vika on yhteiskunnan rakenteissa, ei ihmisessä itsessään.

Sosiaalipalveluita tarvitsevan on oikeus saada lain määrittelemät palvelut eikä hänen kuulu miettiä sosiaalihuollon rahoituksen riittävyyttä. Sosiaalityöntekijöiden tehtävänä on olla niiden ihmisten puolella, jotka yhteiskunnan rakenteet ovat syrjäyttäneet. Jos sosiaalityöntekijät eivät puolusta ihmisten oikeuksia, ketkä sitten?

Minna Larvio

sosiaalityöntekijä

valtiotieteiden maisteri

Tiina Lintunen

sosiaalityön opiskelija

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat