Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väkivalta ei ole viihdyttävää

On järjetöntä, että lastenelokuvissa tai niiden mainoksissa mässäillään väkivallalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Viime päivinä on keskusteltu trailereiden ikärajoista ja sopivuudesta lapsille. On järjetöntä, että lastenelokuvissa tai niiden mainoksissa mässäillään väkivallalla.

Mielikuvitus on lapsen tärkein tehokeino, ja tämän luulisi olevan päivänselvää jokaiselle lastenelokuvan tai -näytelmän tekijälle. Lapsen altistaminen väkivallalle, todelliselle tai kuvitteelliselle, ei ”karaise” häntä maailmaa varten vaan yksinomaan häiritsee tervettä kehitystä.

Suomessa ollaan muutenkin poikkeuksellisen huolimattomia ja epämääräisiä ikärajojen suhteen. Esimerkiksi nuorten suosima Mr. Robot -televisiosarja (Yle TV2) on saanut ikärajakseen 12 vuotta, vaikka sarjassa on näytetty muun muassa yksityiskohtaisesti kodittoman miehen hakkaaminen henkihieveriin ja rakastelun päättyminen naisen kuristamiseen hengiltä. Millä tavalla nämä sopivat 13-vuotiaiden viihdykkeeksi?

Kulttuurissamme on jotain pahasti pielessä, kun naapurin ystävällinen setä koetaan lapselle suurempana uhkana kuin ruudusta pakkosyötetty väkivalta. Lasten ja nuorten viihdyttäminen väkivallalla on vaarallista ja vastenmielistä.

Henrik Järvi

Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat