Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viljelijä valittaa vain äärimmäisessä hädässä – kaikkien ruokaa syövien ihmisten pitäisi tukea heitä

Maataloudessa riittäisi töitä kaikille halukkaille, kirjoittaa Terttu Natunen mielipidekirjoituksessaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Meidän kaikkien ruokaa syövien ihmisten tulisi tukea maanviljelijöitä. Viljelijöiden tulot ovat yksinkertaisesti liian pienet, eikä heillä ole varaa odottaa saatavia. Maksut on joka tapauksessa maksettava ajallaan.

Tuloissa pitäisi olla sen verran liikkumavaraa, että kun sato on huono, säästöjä tulisi olla sen verran, mistä ottaa. Viljelijälle pitää jäädä myös palkka tästä elintärkeästä työstä.

Kovaan työhön tottunut suomalainen maatalousyrittäjä valittaa vain äärimmäisessä hädässä – jos silloinkaan. Mitä söisimme ilman heitä?

Tuottajahinnat pitäisi saada kohtuullisemmiksi. Kaupat voisivat vähentää omaa osuuttaan. Me kuluttajat voimme tukea maataloutta suosimalla kotimaisia tuotteita, joissa on avainlippu tai joutsenmerkki. Apua tulee saada myös valtiolta ja EU:lta.

Ratkaistaan asia niin, ettei yksikään suomalainen maatalousyrittäjä joudu lopettamaan ruoantuotantoaan. Seuraavilta sukupolvilta ei pidä tukahduttaa halua jatkaa vanhempiensa jalanjäljissä.

Kun maatalon kolmelta pikkupojalta kysyttiin, kenestä tulee isäntä, vastaus tuli nopeasti: kaikista! Kyllä maataloudessa riittäisi töitä kaikille halukkaille. Toivottavasti nykyisen tiukan tilanteen takia innostus ja mahdollisuudet eivät katoa.

Ulkomaiseen ruoan tuontiin ei kannata luottaa. Puhdas kotimainen ruoka on tuotua parempaa. Ei anneta maanviljelijöiden kuolla sukupuuttoon Suomesta!

Terttu Natunen

eläkeläinen, Joroinen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat