Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisen tuotteen tunnistaa avainlipusta

On kaikkien suomalaisten etu, että suomalaisella työllä tuotetut tuotteet ja palvelut ovat laadukkaita ja ne käyvät kaupaksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tuula Heikkinen kaipasi (HS Mielipide 9.3.) suomalaisten tuotteiden laatua epäonnisten ostokokemustensa jälkeen. Hän muistutti, että niiden yritysten, jotka tekevät tuotteitaan Suomessa, kannattaa merkitä se näkyvästi.

Olemme Suomalaisen työn liitossa asiasta samaa mieltä, sillä hallinnoimamme avainlippu-alkuperämerkki on auttanut kuluttajia valitsemaan kotimaisen vaihtoehdon luotettavasti jo yli 50 vuoden ajan. Kuluttajien hyvin tuntema merkki kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja se työllistää Suomessa.

Avainlippu vaikuttaa lisäksi tutkitusti kuluttajien ostopäätökseen. Tutkimuksemme mukaan tärkein tekijä suomalaisten ostopäätöksissä on laatu, ja toisena tulee Suomessa tehtyjen tuotteiden työllistävä vaikutus. Kuluttajat eivät siis ole valmiita tinkimään laadusta, vaikka työllistävä vaikutus ostopäätöksissä onkin noussut.

Vaikka valtaosa kuluttajista olisi valmiita maksamaan vähintään kymmenen prosenttia enemmän suomalaisesta tuotteesta tai palvelusta, he haluavat maksaa vain laadukkaista tuotteista ja palveluista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että suomalainen tuote olisi aina kilpailijoitaan kalliimpi tai että siitä pitäisi lähtökohtaisesti maksaa enemmän.

On kaikkien suomalaisten etu, että suomalaisella työllä tuotetut tuotteet ja palvelut ovat laadukkaita ja ne käyvät kaupaksi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Suomalaisesta työstä pitää kertoa ylpeästi.

Tero Lausala

toimitusjohtaja, Suomalaisen työn liitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat