Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heikoimpien kehitysavusta ja perusoikeuksista ei saa leikata

Kehitysyhteistyön leikkaukset ovat ristiriidassa sekä hallitusohjelman että YK:n tavoitteiden kanssa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Matti Apunen on huolissaan Suomen kohtalosta nykyisten talousnäkymien valossa. Kolumnissaan (HS 8.3.) hän kritisoi puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja leikkauspolitiikkaa vastustavaa Joukkovoima-mielenosoitusta, joka järjestetään Helsingissä tulevana lauantaina ja jonka tukijaksi Psykologien sosiaalinen vastuu ry (PSV) on ilmoittautunut.

PSV vastustaa mielenosoituksessa erityisesti hallituksen päätöstä leikata 43 prosenttia kehitysyhteistyömäärärahoista, joilla on tuettu yhdistyksen monikymmenvuotista työtä eräiden pahiten taloudellisia vapauksia ja poliittisia oikeuksia vailla olevien ihmisten parissa Libanonin pakolaisleireissä.

Libanoniin on parin viime vuoden aikana saapunut yli miljoona pakolaista Syyriasta.

Suomen hallituksen leikkauspäätökset ovat heikentäneet merkittävästi PSV:n mahdollisuuksia kehittää paikan päällä mielenterveysongelmia vähentäviä ja siten vapaampaa ja parempaa elämää mahdollistavia palveluja.

Kehitysyhteistyön leikkaukset ovat ristiriidassa sekä hallitusohjelman että YK:n tavoitteiden kanssa. Näillä leikkauksilla ei myöskään ole kansalaisten enemmistön tukea. Tuoreen eurobarometrin mukaan 91 prosenttia suomalaisista pitää köyhien maiden auttamista tärkeänä tai erittäin tärkeänä ja kaksi kolmesta kannattaa kehitysavun korottamista.

PSV:n näkemyksen mukaan leikkauspolitiikan vuoksi ei tulisi viedä Suomessakaan heikoimmassa asemassa olevien ihmisten vapauden ja hyvän elämän mahdollistavia tekijöitä.

Esimerkiksi Suomen omaishoidon verkoston jäsenjärjestöjen (SPR:n, Invalidiliiton ja Kehitysvammaisten tukiliiton) mukaan kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk) äskettäin julkistama toimenpideohjelma tarkoittaa vaikeimmin vammaisten tarpeisiin vastaamatta jättämistä ja mahdollista hengenvaaraa.

Kyse on ihmisarvosta ja perusoikeuksista, jotka eivät aina sovi yhteen talouden kasvuvauhdin maksimoinnin kanssa.

Satu Heinola

hallituksen puheenjohtaja

Esa Palosaari

hallituksen jäsen

Jarno Tuominen

hallituksen jäsen

Psykologien sosiaalinen vastuu ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat