Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hoivarobotista olisi apua vanhukselle

Robotti muistaisi kaiken tarpeellisen ja auttaisi muistihäiriöistä monissa arjen askareissa, kuten lääkkeiden ottamisessa, ruokailussa ja yhteydenpidossa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Viime aikoina on jälleen keskusteltu kotona asuvista vanhuksista. Monet heistä ovat yksinäisiä, ja yhä useampi vanhus kärsii myös muistihäiriöisitä.

Yksi ratkaisu on kehittää edullinen hoivarobotti, joka toimisi sekä seuralaisena että tukena vanhukselle. Se lukisi päivän lehdet, muistaisi kaikki keskustelut sekä tunnistaisi lastenlapset valokuvista.

Se mahdollistaisi sekä video- että pikaviestikeskustelut hoitohenkilökunnan ja sukulaisten kanssa.

Robotti muistaisi kaiken tarpeellisen ja auttaisi muistihäiriöistä monissa arjen askareissa, kuten lääkkeiden ottamisessa, ruokailussa ja yhteydenpidossa. Se opastaisi myös ajattelu- ja liikeharjoituksissa, jotka osana muuta kuntoutusta tukisivat vanhuksen mielen- ja kehon terveyttä

Tarkoitus ei ole vähentää tai lopettaa ihmishoitajien kotikäyntejä vaan olla sen lisäksi. Mikään ei muuta sitä, että robotti on käytettävissä 24 tuntia seitsemänä päivänä viikossa. Tällaista robottia kehitetään Suomessa esimerkiksi Metropolia-ammattikorkeakoulussa. Robotti voisi auttaa vanhusta elämään ihmisarvoista elämää omassa kodissa.

Pauli Isoaho

palvelurobotin asiantuntija,

Startup innovator, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat