Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiakkaan kanssa tehdään aina yhteistyötä

Sosiaalityötä opiskellaan yliopistossa ja se perustuu aina tutkittuun tietoon.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kolme sosiaalityön opiskelijaa kirjoitti (HS Mielipide 7.3.), kuinka pelottavan moni olettaa sosiaalitoimessa olevan pohjaton yleinen kassa. Heitä hirvittää se, miten palvelujen käyttö tuntuu periytyvän jo seuraaviin sukupolviin. Esa Hyytinen vastasi kirjoittajille (HS Mielipide 8.3.), ettei asiakkaiden arvostelu ole asiallista.

Tämäntyyppinen keskustelu ei auta sosiaalityötä katkaisemaan ylisukupolvisuutta. Olen oppinut, että sosiaalityö on kokonaisvaltaista muutostyötä, ja asiakkaan kanssa tehdään aina yhteistyötä. Pyrimme myös yhteiskunnalliseen vaikuttamistyöhön ottamalla kantaa, jos rakenteet ja asiakkaiden elämisen ongelmat uhkaavat jäädä päätöksenteossa huomioimatta.

Sosiaalityötä opiskellaan yliopistossa ja se perustuu aina tutkittuun tietoon. En muista käyneeni kurssia, jossa asiakkaiden keskenään tekemät vertailut etuuksista olisi työssämme todettu haittatekijäksi. Tietääkseni asioiden vertailu on perusinhimillinen ominaisuus ja oikeus.

Suosittelen lukemaan Sosiaalinen tekijä -blogia, jossa käydään eettistä keskustelua sosiaalityöstä ja ilmiöistä, joista sosiaalityöntekijät ovat huolissaan.

Satu Sillanpää

sosiaalityön opiskelija, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat