Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esimiesten on otettava vastuuta kiusaamisesta

Useimmiten näissä tilanteissa juuri esimiehet ovat joko itse kiusaajia tai sen mahdollistajia joko ymmärtämättömyyttään tai pelkuruuttaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat uutisoi (10.3.) Helsingin kaupungin kiinteistöyhtiön työntekijöiden järkyttävästä työpaikkakiusaamisesta. Juttuun liittyi myös asiantuntijoiden haastatteluja, joiden mukaan ”asiat pitää hoitaa työpaikalla”. Kyseistä tapausta pidettiin myös hyvin harvinaisena.

Tällaiset lausumat ovat kuin märkä rätti jokaisen sellaisen työntekijän silmille, joka on omakohtaisesti joutunut tällaista kauheutta kokemaan.

Esimerkissä kuvattua brutaalia tilannetta ei synny, jos esimiehet ovat tehtäviensä tasalla ja johtavat työtä terveellä tavalla. Useimmitenhan näissä tilanteissa juuri esimiehet ovat joko itse kiusaajia tai sen mahdollistajia joko ymmärtämättömyyttään tai pelkuruuttaan. Heihin eivät kurssit ja powerpointit pure.

Koulukiusaaminen on jo tunnustettu tosiasia. Christina Salmivallin väitöskirja osoitti sen olevan aina ryhmäilmiö. Työpaikkakiusaamisen tunnistaminen ja siihen puuttuminen on avutonta, ja kiusattujen oikeudet ovat huonommalla tolalla kuin häkkikanojen asiat. Kanoilla on sentään puolustajansa.

Näitä työntekijöitä ei kuullut, uskonut eikä auttanut kukaan.

Hannele Törrönen

psykologi, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat