Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kruunusiltojen rakentamiseen on otettava aikalisä

Nykyisten laajasalolaisten työ- ja muut matkat suuntautuvat selvitysten mukaan lähes 80-prosenttisesti pohjoiseen ja itään.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kruunuvuorenrannasta Merihakaan suunniteltujen siltojen kustannusarvio nousee jatkuvasti. Nykyinen arvio 259 miljoonaa euroa (HS 4.3.) on sekin eräiden asiantuntijoiden mukaan pahasti alakantissa.

Koska kruunusillat valmistuvat vasta 2020-luvulla, on Kruunuvuorenrannasta sitä ennen päästävä mantereelle. Nykyiset 11 000 laajasalolaista ovat osanneet käyttää busseja Herttoniemen metrolle. Mikä estää linjojen lisäämisen? Jos nykyinen silta ei riitä lisäliikenteelle, miksei sitä levennetä? Kustannus olisi murto-osa jättisiltoihin verrattuna.

Siltojen tarpeellisuutta on perusteltu suurilla käyttäjämäärillä: jopa 40 000 ihmistä tulisi hyödyntämään raitiotieyhteyttä vuorokaudessa, eli suurin osa asukkaista kulkisi ratikalla keskustaan. Arvio tuntuu vahvasti ylimitoitetulta, koska nykyistenkin laajasalolaisten työ- ja muut matkat suuntautuvat selvitysten mukaan lähes 80-prosenttisesti pohjoiseen ja itään.

Oletettavasti myös Kruunuvuorenrantaan hakeutuu ihmisiä, joiden työmatkat kulkevat pääosin näihin suuntiin eikä länteen. Metron kapasiteettikaan ei ole ongelma, sillä arvioiden mukaan automatisoituna se riittää lisääntyvälle matkustajamäärälle.

Silloille ei tule autokaistaa, vaan autoilijat joutuvat edelleen käyttämään Laajasalontietä, joka muutetaan bulevardiksi. Onko siltaratikan suosiota tarkoitus lisätä vaikeuttamalla autoilua ja bussiliikennettä?

Kruunusiltoja on perusteltu myös pyöräilijöillä. Käyttö lienee tuulisella sillalla syksyn ja talven aikana vähäistä, kun pyöräilijöitä ei näy paljon matalammalla Kulosaaren sillallakaan. Eikö nykyisessä taloudellisessa tilanteessa olisi syytä parantaa yhteyksiä Laajasalosta Herttoniemeen ja odotella selvityksiä asukkaiden liikkumissuunnista ennen kalliiden ja ehkä vähäkäyttöisten siltojen rakentamista?

Kai Westman

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat