Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sairauslomani on maksanut työnantajalle jo 25 000 euroa – on hämmentävää, ettei Suomessa puhuta työelämän laadusta

Työperäisen stressin arvioidaan aiheuttavan 60–70 prosenttia kaikista menetetyistä työpäivistä. Se on todella suuri määrä. Työnantajille ja yhteiskunnalle koituvia kuluja voi vain arvata, kirjoittaa nimimerkki Suomi nousuun? HS:n mielipidesivulla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen kärsinyt toistuvasti uupumuksesta, joka on ollut täysin työperäistä. Työsuojelu on myös puuttunut tilanteeseeni, mutta tulosta ei näytä syntyvän. Kun tilanne jälleen kerran kärjistyi, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin määrätä minut sairauslomalle. Työ alkoi vakavasti vaarantaa psyykkisen ja fyysisen terveyteni. Työyhteisössäni on paljon sairauslomia, ja työntekijöiden vaihtuvuus on kova.

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan sairauslomapäivä maksaa työnantajalle keskimäärin 350 euroa. Tämän perusteella käynnissä olevan sairauslomani hinnaksi on nyt tullut noin 25 000 euroa. Työnantajani on vakavarainen – muussa tapauksessa näin huono johtaminen olisi taloudellisesti kohtalokasta työnantajalleni. Kun laskee yhteen kaikki työperäisten sairauslomieni hinnat, sillä rahalla olisi jo voinut palkata yhden työntekijän sivukuluineen.

Työperäisen stressin arvioidaan aiheuttavan 60–70 prosenttia kaikista menetetyistä työpäivistä. Se on todella suuri määrä. Työnantajille ja yhteiskunnalle koituvia kuluja voi vain arvata. Kulujen lisäksi tästä aiheutuu paljon inhimillistä kärsimystä työntekijöille ja heidän perheilleen.

On vaikea uskoa, että tuottavuusloikka saavutettaisiin esimerkiksi työaikaa lisäämällä. Päinvastoin, näyttöä on siitä, että työajan vähentäminen saattaisi nostaa työtehoa. Olennaisinta olisi kuitenkin parantaa työelämän laatua, jotta tehtyjen työtuntien määrä saataisiin nousuun.

On hämmentävää huomata, miten työelämän laatu loistaa poissaolollaan työelämään ja kilpailukykyyn liittyvässä keskustelussa. Kyse on kuitenkin taloudellisesti merkittävästä asiasta. Ilmeisesti työelämän laatuun liittyvät kysymykset ovat kuitenkin monilla aloilla pelkkää akkojen höpinää.

Suomi nousuun?

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat