Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhtiöitetään vain Metsä­hallituksen liiketoiminta

Valtion metsäyhtiöön pitäisi sijoittaa vain puunkorjuutoiminta koneineen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Eduskunnan käsittelyssä olevasta metsähallituslaista käydään sanasotaa. Laki on oikeansuuntainen. Valtion omistamat metsät jäävät valtion omistukseen ja Metsähallitus-nimisen erityisliikelaitoksen hallintaan. Vastaavasti valtio on menetellyt Senaatti-kiinteistöjen kanssa, joka erityisliikelaitoksena hallitsee valtion rakennusomaisuutta.

Mutta miksi tuosta omistusoikeudesta hallintaoikeus eli puunhakkuuoikeus tulisi antaa kategorisesti yhtiölle? Yksityinenkään metsänomistaja ei tee niin vaan pyytää puunostajilta tarjouksen leimikkokohtaisesti. Hakkuuoikeuden leimikkoon saa se, joka maksaa puusta parhaimman hinnan. Senaatti-kiinteistötkään ei luovuta valtion rakennusten hallintaa millekään yhtiölle vaan vuokraa rakennuksista huonetiloja tarvitseville.

Valtion metsäyhtiöön pitäisi sijoittaa vain puunkorjuutoiminta koneineen, ja tämä yhtiö kilpailisi yksityisten koneurakoitsijoiden kanssa tasapuolisesti ilman mitään huomenlahjaa eli käyttöoikeutta valtion metsiin. Jos tällainen yhtiö menisi konkurssiin tai myytäisiin, valtion metsät eivät menisi mukana. Tuntuukin siltä, että lain päätarkoitus on pönkittää Metsähallituksen heikosti kannattavaa puunkorjuutoimintaa.

Ilkka Törmä

diplomi-insinööri, Järvenpää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat