Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansallisvarallisuudella ei pidä leikkiä

Onko keskustan tarkoituksena ajaa alas ympäristöhallinto Suomesta viemällä siltä toimivalta ja resurssit?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hallitus esittää Metsähallituksen metsätaloustoimintojen yhtiöittämistä ja useita muita muutoksia metsähallituslakiin. Hallituksen esitysten seurauksena päätösvalta kansallisomaisuudesta uhkaa siirtyä kauas kansanvallan ulottuvilta. Luonnonsuojelu ja virkistysarvot jyrättäisiin täysin metsätalousintressien alle.

Toisin kuin on esitetty, EU-lainsäädäntö ei vaadi Metsähallituksen metsätaloustoimintojen yhtiöittämistä. EU:n komissio on vastauksessaan europarlamentin jäsenen Merja Kyllösen kysymykseen todennut, ettei EU edellytä mitään tiettyä yhtiömuotoa. Yhtiöittämisen vaihtoehtoja ei ole tarkasteltu kunnolla hallituksen esittelyn perusteluissa.

Miksi keskusta leikkii suomalaisten kansallisvarallisuudella? Onko tarkoituksena ajaa alas ympäristöhallinto Suomesta viemällä siltä toimivalta ja resurssit? Tämä on heikentänyt entisestään luottamusta siihen, että lakia oltaisiin nyt muuttamassa kansallisen edun vaatimaan suuntaan.

Meillä on paljon huonoja kokemuksia siitä, miten valtion omaisuutta on yhtiöitetty ja jätetty hauraaksi kaupallistamiselle. Caruna-tapaus pelästytti meidät kaikki, ja tästä kokemuksesta tulisi ottaa oppia.

Kiinnostus luonnonvarojen käyttöä kohtaan kasvaa globaalisti kaiken aikaa. Ei ole viisasta tehdä lainsäädäntöä, jolla edes teoriassa avataan mahdollisuus maa- ja vesialueiden myymiselle tulevaisuudessa. Meidän tulee turvata kansallisvarallisuutemme ja säilyttää päätösten läpinäkyvyys.

Ilmari Nurminen

kansanedustaja (sd), Sastamala

Hanna Sarkkinen

kansanedustaja (vas), Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat