Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

Enää ei saisi olla miesten ja naisten töitä eikä tyttöjen ja poikien leluja. Jopa yleisövessoista halutaan sukupuolineutraalit.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Viime vuosina trendiksi on noussut suvaitseminen kaikkea ja kaikkia kohtaan, mikä on hieno asia.

Mutta meneekö ihmisten tasavertaistaminen jo liian pitkälle? Enää ei saisi olla miesten ja naisten töitä, eikä tyttöjen ja poikien leluja (HS.fi 14.3.). Kaiken pitää olla neutraalia. Miehen on opittava kommunikoimaan ja tuntemaan naisten lailla, tietenkin unohtamatta niitä iänikuisia kotitöitä.

Jopa yleisövessoista halutaan sukupuolineutraalit (Rosa Meriläinen, HS.fi 14.3.), jotta ei tarvitsisi tehdä sitä ikävää valintaa, kumpaan vessaan kuuluu mennä! Unohtamatta tietenkään emoji-kriisiä (Nyt.fi 14.3.), jossa tuohtuneet ihmiset vaativat, että jokaiselle eri ammattinimikkeelle täytyy olla myös naispuolinen edustaja.

Minä rakastan olla Nainen, isolla n-kirjaimella. Rakastan sitä, että minulla on kotona mies, joka hoitaa ”miehiset” työt, joita inhoan yli kaiken. Olen kiitollinen, että joku, jolla on oikeasti enemmän fyysistä voimaa, kantaa painavat laukut ja ostoskassit puolestani. Saan hyvän mielen, kun herrasmies avaa minulle oven tai ojentuu maksamaan laskun ravintolassa. Kotona pesen mielelläni mieheni pyykit ja teen hänelle ruokaa, hän kun sitten pyytämättä vaihtaa autooni kesärenkaat.

En pidä näitä ”rooleja” ja käytösmalleja mitenkään uhkana uralleni. Meidän on uskallettava tunnustaa, että joissakin asioissa mies on parempi, ja joissain puolestaan nainen. Minä aion nauttia siitä täysin rinnoin.

Linda Mikander

työntekijä miesvaltaisella alalla

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat