Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhoaako raha Malmin lentokentän?

Tarunhohtoinen Malmin lentokenttä ympäristöineen edustaa alkuperäisessä käytössä olevaa elävää kulttuuriperintöä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Malmin lentokenttä valittiin Euroopan seitsemän uhanalaisimman kulttuurikohteen joukkoon. Kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostra sekä Euroopan investointipankki julkistivat tiistaina valinnat Venetsiassa.

Maanantaina Helsingin kaupunginhallitus käsitteli kuntalaisaloitetta, jossa esitettiin kentän säilyttämistä ilmailukäytössä. Kaupunginhallituksen esityksessä lentokenttätoiminta ei saa jatkoa (HS Kaupunki 17.3.).

Malmin kenttää ajetaan asumiseen kuin käärmettä pyssyyn. Oivalsin äskettäin, että raha ratkaisee Malmin lentokentän kohtalon. Rakentajat eivät etsi helppoja ja halpoja urakoita – vaan kalliita. Suolle ja savimaalle rakentaminen on kallista. Uusi kaupunginosa tarvitsee myös hyvät liikenneyhteydet. Näköpiirissä on valtavia urakoita. Rahaa tulee liikkumaan paljon. Urakoitsijat hurraavat.

Säilytettäviksi suunnitellut lentoasemarakennus, lennonjohtotorni ja lentokonehalli olisivat talojen seassa kuin satama ilman laivoja. Surullinen näky.

Raha on jo vienyt jälkipolvilta monta hienoa kohdetta. Tarunhohtoinen Malmin lentokenttä ympäristöineen edustaa alkuperäisessä käytössä olevaa elävää kulttuuriperintöä. Toivottavasti rahan ei anneta saatella sitä historian havinaan.

Esa Karanko

lennonjohtaja Malmilla 1971, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat