Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuntijakokokeilu yksipuolistaisi lukiota

Kokeilu olisi valtava askel taaksepäin suomalaisen koululaitoksen historiassa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lukion tehtävä on taata laaja-alainen yleissivistys ja osallistaa nuoret osaksi yhteiskuntaa. Tähän päämäärään pääsemiseksi on pakko opiskella eri oppiaineita.

Nyt opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) ajaa kuitenkin eteenpäin tuntijakokokeilua, jossa lukion reaaliaineiden valinnaisuuden lisääntymisen vuoksi lukion voisi tulevaisuudessa suorittaa opiskelematta esimerkiksi lainkaan historiaa, evoluutioteoriaa tai etiikkaa. Tämä olisi valtava askel taaksepäin suomalaisen koululaitoksen historiassa.

Helsingin Sanomien (17.3.) mukaan lukioita edustava Pro Lukio -yhdistys kannattaa kokeilua. Yhdistyksen hallitus koostuu pelkistä rehtoreista. Täten yhdistyksen kannanotoissa ei kuulu opiskelijoiden tai opettajien ääni.

Kokeilua ei tule toteuttaa, koska se kaventaisi ja yksipuolistaisi lukiota. Lisäksi pienissä lukioissa osa oppiaineista saattaisi hiipua pois eikä etenkään syventäviä kursseja järjestettäisi. Kokeilu myös lisäisi epätietoisuutta opiskelijoiden keskuudessa, sillä reaaliaineiden kurssien toteutumisesta tulisi epävarmaa. Näin laaja valinnaisuus palvelisi vain sitä pientä osaa lukiolaisista, jotka tietävät jo lukioon tullessaan, mihin lukion jälkeen aikovat pyrkiä.

Vesa Korkkula

filosofian ja elämänkatsomustiedon opettaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat