Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Määräaikaiset virkasuhteet voisivat vähentää työpaikkakiusaamista

Vakinaisissa viroissa olevat kiusaajat tietävät, että heitä on vaikea – lähes mahdoton – irtisanoa, minkä vuoksi he voivat jatkaa mellastamistaan lähes vapaasti.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Paula Salomaa kirjoitti (HS Mielipide 18.3.), että työpaikkakiusaaja tarvitsee apua. Salomaa totesi, että työpaikkakiusaajalla on ongelma, jota hänen esimiehensä tuskin pystyy poistamaan. Kirjoittaja on täysin oikeassa arviossaan siitä, ettei esimies pysty pysäyttämään kiusaajaa. Apua kiusaaja tarvitsisi, mutta mikä neuvoksi, kun kiusaaja ei ole valmis ottamaan sitä vastaan? Kiusaaja ei useinkaan edes tunnista, että hänellä on ongelma.

Toimin julkisella sektorilla esimiestehtävässä, ja nykyisessä työyhteisössäni on kiusaaja. Vaikka kaikkiin tietooni tulleisiin tapauksiin on puututtu, kiusaajan toiminta jatkuu. Silloin kun asiat eivät mene kiusaajan toivomalla tavalla, kaava on aina sama: kiusaaja vähättelee ja sulkee pois, huutaa, mustamaalaa ja panettelee.

Vakinaisissa viroissa olevat kiusaajat tietävät, että heitä on vaikea – lähes mahdoton – irtisanoa, minkä vuoksi he voivat jatkaa mellastamistaan lähes vapaasti.

Pitkän uran julkisen sektorin esimiestehtävissä tehneenä näen lähes ainoaksi keinoksi työpaikkakiusaamisen vähentämiseen sen, että vakinaisista viroista luovutaan ja viroista tehdään määräaikaisia. Vaikka virkojen vakinaisuudella on kiistatta myös hyviä puolia, niiden määräaikaistaminen voisi vaikuttaa siihen, että myös julkisella sektorilla kaikkien työntekijöiden olisi kohdeltava työtovereitaan – niin kollegoja, alaisia kuin esimiehiäkin – asiallisesti ja inhimillisesti.

Nykyiset pehmeät keinot kiusaamisen lopettamiseen eivät toimi. Ehkä pelko työpaikan menettämisestä saisi kiusaamisen loppumaan.

Keinot vähissä

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat