Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metropolialue ei kaipaa karsinoita

Kehyskunnille kaupunkibulevardit ja niitä seuraavat tiemaksut ja ruuhkat tietäisivät lähinnä kustannuksia ja pitempiä työmatkoja.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin ilmeinen pormestarikandidaatti Anni Sinnemäki (vihr) julisti Helsingin Sanomissa (15.3.) bulevardisaation ihanuutta.

Sinnemäen ja muiden kaupunkibulevardien puolestapuhujien hehkutuksesta saa kuvan, että nyt rakennetaan kattopuutarhojen ja iloisten kaupunkikommuunien Helsinkiä, jonka ympärille lyödään myös tulliportit, jotta ulkopuolisten pääsy sinne olisi mahdollisimman hankalaa. Helsingistä on tulossa turhantärkeä vip-lounge, jonka edustalla olevan jonon ilmeisesti toivotaan toimivan houkuttimena: jos kaikki muutkin haluavat porteista sisään, minunkin on päästävä!

Pormestarillinen visio ei sisällä pohdintaa bulevardirakentamisen kalleudesta, kehyskuntien ja niissä asuvien mutta Helsingissä työskentelevien merkityksestä tai edes siitä, voiko valtion teitä bulevardisoida. Bulevardisointiin ja sen laajempiin vaikutuksiin liittyy epävarmuutta ja avoimia kysymyksiä.

Kumartumalla suutelemaan buledvardejaan Sinnemäki varmasti tiedostaa, mihin toinen pää osoittaa. Kehyskunnille kaupunkibulevardit ja niitä seuraavat tiemaksut ja ruuhkat tietäisivät lähinnä kustannuksia ja pitempiä työmatkoja.

Helsinkiläisille vinoillaan usein siitä, että heidän mielikuvissaan Kehä kolmosen ulkopuolella ei ole elämää. Luulisi, että mielikuvan vahvistamisen sijaan siitä pyrittäisiin eroon. Suomen kaltaisessa pienessä maassa ei ole varaa eristäytyä ja ryhtyä rakentamaan alueellisia kuplia.

Outi Mäkelä

kansanedustaja (kok)

Nurmijärven kunnanhallituksen puheenjohtaja

Uudenmaan maakuntahallituksen puheenjohtaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat