Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ero voi myös parantaa lapsen elämää

Joskus ero voi olla tie perheen voimavarojen ja paremman vanhemmuuden löytämiseen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa on viime päivinä keskusteltu vilkkaasti lasten asemasta vanhempien erotessa. Aihe on tärkeä, ja keskusteluun on syytä tuoda myös lasten ääni.

Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonnan järjestämissä lasten ja nuorten erovertaisryhmissä käsittelemme eron lapsille aiheuttamia tunteita, kuten kiukkua, vihaa, surua ja ikävää. Näiden tunteiden ohella esille nousevat usein myös ilon ja helpotuksen tunteet. ”Riitoja ja kinaa oli niin paljon, että se ei ollut hyvä tapa elää”, kuvasi eräs 8-vuotias tyttö perheensä arkea. Tällaiset tarinat ovat erovertaisryhmissä yleisiä.

Kokemuksemme mukaan vanhemmilla on erotessaan suuri huoli lastensa hyvinvoinnista. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolisten ei kannata keskittyä vanhempien syyllistämiseen, sillä se vie helposti vanhempien viimeisetkin voimavarat.

Tärkeämpää on viestiä kaikesta siitä avusta, jota niin vanhemmat kuin erityisesti lapset voivat eron keskellä saada. Erovertaisryhmät ovat yksi auttamisen muoto, joka on saanut paljon kiitosta niin lapsilta ja nuorilta kuin vanhemmiltakin.

Vanhempien ero on lapselle aina iso asia. Joskus ero voi olla myös tie perheen voimavarojen ja paremman vanhemmuuden löytämiseen.

Miia Lehtonen

lasten ja nuorten eroauttamisen suunnittelija ja ohjaaja

Pauliina Lehtinen

toiminnanjohtaja

Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat