Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vammaiskuljetus on ollut meille tärkeä palvelu

Jos suuresti arvostamamme vammaiskuljetus poistetaan yli 75-vuotiailta, elämänpiirimme supistuu paljolti kodin seinien sisäpuolelle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mieheni on kahdeksankymppinen, ja vaikeavammaisena hän on pyörätuoliin sidottu. Itse olen hiljattain eläkkeelle jäänyt 65-vuotias ja mieheni omaishoitajana toimiva vaimo.

Mieheni eläke lienee keskitasoa, omani on runsaat 900 euroa kuukaudessa. Lisäksi saan keskitason omaishoitajan palkkaa, joka Helsingissä on bruttona runsaat 500 euroa kuukaudessa.

Invataksin perusmaksu on 5,90 euroa ja avustamislisä 15,70 euroa, eli pelkästään autoon siirtyminen maksaa 21,60 euroa. Esimerkiksi 4,4 kilometrin matka maksaa yhteensä 40 euroa.

Vammaiskuljetus on mahdollistanut elämässämme osallistumiset lastenlasten syntymäpäiville, Helsingin kaupunginorkesterin konsertti-illat, hautausmaakäynnit, ulkoilemisen eri kaupunginosissa ja sukulaisvierailut.

Vammastaan huolimatta mieheni on henkisesti vireä, utelias ja iloinen ihminen.

Jos suuresti arvostamamme vammaiskuljetus poistetaan yli 75-vuotiailta, elämänpiirimme supistuu paljolti kodin seinien sisäpuolelle. Arkiset kokemukset ja virikkeet vähenevät, kumpikin tylsistyy ja todennäköisesti masentuu, ja sitten on kaksi uutta laitospaikkaa tarvitsevaa ihmistä.

Onko tämä taloudellisesti kannattavaa?

Vammaiselämää puoli vuosisataa

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat