Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osa osingoista yritysten kehittämiseen

Yrityksiä voisi pakottaa rakentamaan tulevaisuuttaan ottamalla käyttöön uusi osakesarja, jossa omistajat vapaaehtoisesti luopuvat 50 prosentin osuudesta vuotuisesta osingostaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomessa kasataan parhaillaan kokoon yhteiskuntasopimusta yritysten kustannuskilpailukyvyn ja työllisyyden parantamiseksi. Tämä tarkoittaa käytännössä tulonsiirtoa palkansaajilta yrityksille.

Suomalaisten tuotteiden ja palvelujen kysyntä ulkomailla on kuitenkin suurelta osalta riippuvainen muista tekijöistä kuin palkkakustannuksista. Olen mielelläni ennustuksessani väärässä, mutta pelkäänpä, että tämä tulonsiirto valuu ensi keväänä omistajille ja työllistävä vaikutus jää vähäiseksi. Saanemme siis ihmetellä vuoden päästä taas uutta ennätystä suomalaisten yritysten jakamissa osingoissa omistajilleen – mentäisiinkö silloin jo yli 12 miljardin euron?

Tilanteen ratkaisemiseksi tarvitaan uutta ajattelua ja suomalaisen omistavan luokan ja instanssien vastuuntuntoa – jopa eläkevakuutusyhtiöiden taholta. Yrityksiä voisi pakottaa rakentamaan tulevaisuuttaan ottamalla käyttöön uusi osakesarja. Siinä omistajat vapaaehtoisesti luopuvat 50 prosentin osuudesta vuotuisesta osingostaan ja yritys sitoutuu käyttämään tämän rahan täysimääräisesti tuote- ja prosessikehitykseen ja markkinointiin. Tämä toiminta työllistäisi automaattisesti ja parantaisi merkittävämmin yritysten kilpailukykyä kuin yksioikoinen palkkakustannusten leikkaaminen.

Sillä on kapitalistillakin sydän, ja pelkän vuotuisen osinkotulon maksimoinnin sijaan hän haluaa olla rakentamassa parempaa Suomea, jossa sekä ihmisten että yritysten on hyvä toimia pitkällä aikavälillä. Kutsutaan tätä osakesarjaa vaikka humaaniksi H-osakkeeksi.

Hannu Vuolio

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat