Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkon tulisi lähestyä tavallisen ihmisen hätää

Kristinuskon ydinsanoma on suunnattu köyhille, sorretuille ja ulkopuolelle jääneille.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suvi Laukkanen kirjoitti (HS Mielipide 20.3.) ansiokkaasti ahneuden ja ylpeyden synneistä, joihin hän olisi toivonut piispa Irja Askolan ottavan voimakkaammin kantaa (HS Sunnuntai 13.3.). Yhdyn Laukkasen ajatukseen. Nämä perisynnit piispamme ohitti melko kepeästi.

Mikä on kirkon rooli nykyisessä laman ja taloudellisen hädän sekä ahdistuksen leimaamassa ajassa?

Kristinuskon ydinsanoma on suunnattu köyhille, sorretuille ja ulkopuolelle jääneille. Varhainen kristinusko oli kapinaliike silloista eliittiä ja järjestelmää vastaan. Se halusi muuttaa järjestelmän perin pohjin. Uudessa järjestelmässä ”osattomat perisivät maan, heikoista tulisi vahvoja, nälkäiset ravittaisiin”. Viimeiset tulisivat ensimmäisiksi ja ensimmäiset viimeisiksi.

Sanoma oli vallankumouksellinen. Se puhuttelee myös nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa, jossa sadattuhannet ihmiset ovat vailla työtä ja menettäneet uskonsa huomiseen.

Miten tämä näkyy kirkkomme toiminnassa? Monet pitävät kirkkoa liian passiivisena näiden suurten ja ahdistavien ongelmien edessä. Toivonkin, että kirkko lähestyisi tavallisen ihmisen hätää nykyistä voimaperäisemmin tuomitsemalla sellaisen yhteiskunnallisen tilanteen, jossa rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät kenenkään voimatta asialle mitään.

Kirkko voisi vaikka aloittaa tämän toiminnan vaatimalla, että osinkotuloja verotettaisiin progressiivisesti kuten palkka- ja eläketuloja.

Pertti Kavén

filosofian tohtori, Hanko

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat